Automatizálás – kérj szakétői segítséget

Kérd itt az...

INGYENES és legújabb tartalmakat, trükköket weboldalkészítéssel kapcsolatban, hogy ne maradj le!

Automatizálás = a vállalkozói munka
hatékonyabbá tétele

Egy vállalkozó számára legfontosabb a folyamatos profit növelés és egyre több szabadidő.
Vállalkozóként elmondhatom, hogy ezt csak hatékony időgazdálkodással automatizálással, és delegálással lehet megvalósítani.

Ez különösen igaz a jelen helyzetben, amikor a Covid-19 vírus miatt a vállalkozások folyamatosan új kihívásokkal kerülnek szembe.
Hogyan lehet ebből a helyzetből a lehető legtöbbet kihozni? Ha helyes döntéseket tudunk hozni. Ennek pedig egyetlen módja, ha a következő szokásokat bevezeted az életedbe.

1. Szokás – arany óra

Az első óra ébredés után. Ebben az órában magasabb szinten mozog az agyi kapacitás, használd ki. Olvass, tervezz és tartsd karban a tested is.
A világ legsikeresebb emberei szokásukká tették, hogy korán kezdik a napot, ezzel serkentve gondolkodásukat és egészségüket.
Tedd automatikussá, ezt az építő szokást, hogy meg tudd előzni a versenytársakat.

A nap első órája

2. Szokás – Oszd a napodat blokkokra és közben tarts szüneteket

Ahhoz, hogy a munkádban és a magánéletben is a lehető legtöbbet el tudd érni, oszd fel a napodat blokkokra. Határozd el, hogy melyik blokkban mit fogsz csinálni, mivel fogsz foglalkozni és akkor csak arra fókuszálj. Minden mást tegyél le.
Ha dolgozol, akkor csak arra figyelj és tedd le a magánéleti gondokat.
Amikor a családod blokkban vagy, akkor 100%-ban legyél ott, tedd le a munkahelyi gondokat.
Zárdki minden blokkból a negatív érzelmeket, mint irigység, düh, féltékenység. Túl sok energiát emésztenek fel és a fontos dolgokra nem marad időd.
Itt fogod érezni az automatizált folyamatok, kidelegált feladatok hasznosságát.

3. Szokás – Rend és az automatizálás időt takarít meg neked!

Ha egy káosz közepén ülsz, ahol nincs meg semminek a helye komoly negatív hatást gyakorol a produktivitásra.
Tarts rendet az irodádban, az íróasztalodon és a virtuális teredben is, hogy mindig tudd mit, hol találsz meg akár egy év elteltével is.
Ha már vannak kialakult folyamatok, akkor azokat célszerű automatizálni, és akkor már csak felügyelni kell a folyamatok helyes működését.
„A zűrzavar a produktivitás halála.”

káosz

4. Szokás – Egyszerre csak egy feladaton dolgozz!

Ez a szokás szorosan kapcsolódik a 2. szokáshoz. Egy blokk egy feladat. Ha egy nagyobb volumenű feladaton dolgozol, mint pl. automatizálása a folyamatoknak, azt is oszd fel részfeladatokra, amelyek beleférnek 1-1 blokkba, ami nem hosszabb 20-30 percnél, és akkor csak arra fókuszálj.
Így minden feladatot sokkal gyorsabban be tudsz fejezni, mintha egyszerre többfelé kalandozna az agyad.

5. Szokás – Automatizálás és delegálás!

Az igazán sikeres vállalkozók a vállalkozásukban kialakult folyamatokat automatizálják, vagy delegálják. A mai modern világunkban már nagyon sok eszközt vehetsz igénybe, hogy automatizálj folyamatokat.

Automatizálás tervezés

Mit érdemes automatizálással hatékonnyá tenni?

  • A terméked iránt érdeklődők elérhetőségének megszerzését
  • A vevőszerző folyamatokat
  • Az értékesítési folyamatokat
  • A kapcsolattartást meglévő és leendő ügyfelekkel.

Ezenkívül lehet automatizálni a munkatársak felvételét, hogy csak olyan emberekkel beszélj, akik valóban érdemesek rá, hogy időt tölts velük.

Mit tegyél, ha egy folyamat nem automatizálható:

Az ilyen teendőkre meg kell keresned a megfelelő embert, aki el tudja végezni. Ha a vállalkozásod még kicsi, akkor keress online asszisztenst, akinek csak az elvégzett munka után kell fizetned, ráadásul nem kell alkalmaznod, mert számlaképes.
Ha az automatizálást és a delegálást megoldod a vállalkozásodon belül, akkor fel fog szabadulni egy csomó időd, amit a számodra legfontosabb dolgokra tudsz fordítani.

+1. Szokás – ami neked nyugalmat hozhat a „NEM”!

A sikeres vállalkozók, cégvezetők, emberek mind megtanulták, hogy tudni kell nemet mondani dolgokra.

Miért fontos, hogy nemet tudj mondani?

Azért, mert ha olyan dologra mondasz igent, amit nem tudsz valamiért időre elvégezni, akkor az benned frusztráltságot okoz, feszültséget, idegességet, a vállalt feladat súlyától, hogy nincs időd, szaktudásod, vagy bármi más okod, amiért nem tudod elvégezni, amit vállaltál.
Még akkor is mondj nemet, ha egy barát kér meg valamire. Ha igazán jó barát meg fogja érteni, ha meg nem akkor örülj neki, még idejében kiderült.

A döntés a kezedben van!

Vagy maradsz az eddig megszokott napi rutinodnál és dolgozol látástól vakulásig, vagy elkezded automatizálni a cégedben a folyamatokat.

Nem tudod hogyan kezdd el, mit automatizálj?

Inkább rábíznád egy profira?

Keress az alábbi gombon keresztül,
hogy meg tudjuk beszélni az automatizálás részleteit.

Szólj hozzá!